Doslo k chybe v kodovani.

Salsa Chile Atitlán (omáčka od jezera Atitlán, obr.)

suroviny
rajčata  1  ks  oloupané
cibule  1  ks  drobně sekaná
tabasco  1  lžička  
česnek  3  stroužek  sekaný
olej olivový  70  ml  
vývar hovězí  1  hrnek  
ocet vinný bílý  2  lžíce  dle chuti
sůl    -  
tymián    -  
bobkový list    -  
papričky habanero  1  ks  čerstvá
fenykl semínka    -  pár
paprika zelená špičatá  2  ks  oloupaná
avokádové listy  2  ks  
Počet porcí
4


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Opečeme papriky, rajče, neloupanou cibuli a česnek nasucho. Pečeme při otevřeném okně, paprička habanero dusí!! Papriku a rajče oloupeme dle receptu "Jak oloupat papriky", habanero neloupeme, cibuli a česnek oloupeme, a vše nasekáme nadrobno. Polovinu sekaného česneku uschováme. Na třetině oleje osmahneme napřed papriku s cibulí a česnekem dosklovata, pak přidáme rajče a vysmahneme, zalijeme trochou vývaru a znovu vysmahneme, opět zalijeme vývarem, rychle odvaříme výpečky z pánve a vše dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Přidáme vývar, olej, ocet, osolíme, přidáme drcené koření, zbylý česnek, promícháme a necháme vychladit. Nemáme-li čerstvou nebo naloženou papričku habanero, použijeme tekuté Tabasco. Pro autentické aroma můžeme přidat drobně sekané avokádové listy, který jsme předem krátce nasucho opekli na tálu, nebo trošku drceného fenyklu.
Omáčka má řidší konsistenci s oky oleje a je dosti pálivá.   


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |