Doslo k chybe v kodovani.

Chorizo (klobáska, obr.)

suroviny
maso vepřové  1500  g  krkovičky
maso vepřové  500  g  bůčku
sádlo  300  g  
špek  200  g  
pepř černý  1  lžička  
oregáno  4  lžička  
paprika mletá sladká  120  g  
canela  2  lžička  mexická skořice
hřebíček  4  ks  
jamajský pepř-nové koř. ml.  1  lžička  
zázvor mletý  1  lžička  
koriandr semínka  1  lžička  mletý
česnek  6  stroužek  drcený
ocet vinný bílý  250  ml  
kmín drcený  1  lžička  
papričky habanero  1  lžička  drcená, uzená
cibule  1  ks  sekaná
sůl    -  
Počet porcí
12


rejstřík
odkaz na recept

Chistara, Longaniza (klobáska, obr.)
Mexické klobásky nejsou uzené ani vařené, jsou syrové, proto se musí před podáváním tepelně zpracovat.
Maso jemně umeleme i s cibulí, suché koření utlučeme nebo umeleme, důkladně promícháme s česnekem, octem a solí, aby směs neobsahovala vzduchové bubliny. Plníme do střívek, nebo vytvarujeme klobásky, dáme do lednice uležet a vychladit minimálně na 3 dny, v Mexiku je macerují v chladu i tři týdny. Kdykoliv po třech dnech uležení je můžeme dát do mrazáku na několik měsíců. Uzené chile habanero zde nahrazují chuť uzeného a samotné maso dobře konzervují (nejlepší jsou ořešákem uzené "Red Savina Habanero", které mají pálovost 577.000 SHU).
Klobásky připravujeme tak, že je podélně rozřízneme a po všech stranách na pánvi opečeme, nebo je na pánvi rozmačkáme, hmotu po všech stranách opečeme a použijeme, nebo do ní přidáme ušlehaná vejce, nebo zeleninu, nebo rýži, nebo kukuřičná zrna, nebo pivo a fazole, no - vyberte si sami...
Vydá na 2 klobásky na porci. Chorizo na obrázku vlevo.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |