Doslo k chybe v kodovani.

Enchiladas - základní recept, obr.

suroviny
tortillas  12  ks  
olej    -  
salsa enchilada (viz heslo)  2  -  hrnky
Počet porcí
6


rejstřík
Tortily - Tortillas
Enchiladas
odkaz na recept

Salsa Enchilada (omáčka na enčilády, obr.)
Tortillas de Maíz (originální recept na kukuřičné tortily, obr., video)
Enchiladas de Carne de Res Enrolladas (rolované hovězí enčilády, obr.)
Enchiladas de Jocoque (enčilády s kysanou smetanou)
Enchiladas de Pollo Xicotencatl (plněné tortily, obr.)
Enchiladas de Puerco Dobladas (překládané vepřové enčilády, obr.)
Enchiladas Sincronizadas (stohované enčilády, obr.)
Hotové syrové tortily postupně smažíme v hlubší vrstrvě oleje až změknou, nesmí nám ztvrdnout dokřupava! (smažení je opravdu krátké, dá se počítat na vteřiny) a ihned je vlhčíme v ploché pánvi, kde jsme si předem ohřáli asi třetinu omáčky na enčilády (Salsa Enchilada - viz heslo), odkud je zvlhčené ihned vyjímáme a dáváme na sebe na talíř, aby nám neosychaly. Takto připravené enčilády dále zpracováváme podle receptů.
Enchiladas můžeme připravit jako taco mušle pouhým přehnutím přes náplň, nebo náplň do nich můžeme zarolovat a získáme tak flautas neboli flétny, nebo můžeme tortily klást naplocho a náplň vrstvit mezi jednotlivé tortily, tyto stohované tortily se nejlépe připravují v užším kastrůlku, průměrem odpovídajícím velikosti tortil, říká se jim enchiladas sincronizadas. (Neplést s tacos, flautas a sincronizadas, které se prodávájí u stánků na ulici, ty jsou z měkkých tortill nenamočených do salsy a nezapečených, do kterých vám čerstvé náplně dle vašeho přání prodavač před vámi poskládá a podá vám to v ubrousku!)
Enchiladas se plní různými náplněmi, masovou, fazolovou, zeleninovou, strouhaným sýrem smíchaným s cibulí, přelijí se omáčkou, ve které opět můžeme improvizovat, na př. omáčkou jitomate, kysanou smetanou, jogurtem, můžeme přidat houby, zeleninu, oříšky, a nakonec se pokrm zasype sýrem, sekanou šunkou nebo klobásou, nebo se zalije rozšlehanými vejci a dá se zapéct. Hotový pokrm ještě můžeme ozdobit sekanou petželkou, oreganem, plátky avokáda a doplnit čerstvými omáčkami - salsami.   






<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |