Maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do větší a hlubší pánve, nejlépe litinové, přelijeme vařící vodou, osolíme, opepříme, a nepřikryté mírně vaříme, až se tekutina vyvaří a maso se peče ve vlastním tuku a šťávě. Je-li nutno, přidáme sádlo a trochu podlijeme. Maso vyjmeme a uchováme v teple.
Do sádla v pánvi přidáme celý pepř, nové koření, mexickou skořici canela a hřebíček, opečeme a uschováme. V sádle osmažíme drobně sekanou cibulku a drcený česnek dozlatova, přidáme drcené sušené papričky a chvilku opečeme. Vložíme nasekaná rajčata, opečené koření, dochutíme a přikryté na mírném ohni povaříme, aby se promíchaly chutě. Vmícháme na kostky krájený ananas, opečené maso, je-li třeba přidáme šťávu z masa nebo vývar, dochutíme a přikryté mírně povaříme asi 20 až 30 min. Můžeme také zapéct ve vyhřáté troubě na 180°C.
Podáváme s černou nebo bílou rýží a stolními omáčkami.
|