Doslo k chybe v kodovani.

Jak rehydratovat papričky, obr., video

suroviny
paprika sušená    -  
voda    -  
Počet porcí
1


rejstřík
Papriky
odkaz na recept
 není
Připravíme si kastrůlek, do kterého se papriky vejdou naležato, a vařící vodu.
Sušené papriky podélně na jedné straně rozřízneme, zbavíme stopek a semínek a na xamach nebo comalu (tálu nebo suché pánvi) je zlehka po obou stranách opečeme - nesmí nám moc zhnědnout nebo se spálit! Opečené dáme do horké vody (ne vařící!), zatěžkáme (talířkem) aby byly právě jen potopeny, přikryjeme a necháme asi půl hodiny stát. Vymacerované papričky pak vyjmeme z vody (kterou použijeme do omáčky nebo na podlévání masa), otevřeme je a nabobtnalou dužninu tupou stranou nože se slupky stáhneme. Očištěné slupky vyhodíme, aromatickou pálivou dužninu přidáme do omáčky nebo k masu.
Na video, jak se papriky rehydratují, se můžete podívat tady a tady.

Na prvním obrázku jsou sušené papriky (v závorce je stupeň pálivosti z 1 až 9): ancho (3) nahoře vlevo, chipotle (5) dole vlevo, guajillo (3) uprostřed, mulato (2-3) nahoře vpravo, pasilla de oaxaca (3-6) vpravo dole.
Na druhém obrázku jsou sušené papriky: chilhuacle negro (4) vlevo, chiltepe (5) uprostřed nahoře, tuxtla (6) vpravo nahoře, morita (6) vpravo uprostřed, pátzcuaro (5) dole.
Chile pasilla, guajillo a de árbol jsou na videu tady.  





<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |