V mixeru rozmixujeme oregano, česnek, šťávu z limonků, sůl
a pepř. Maso očistíme, rozdělíme na 4 stejné díly, důkladně
potřeme kořeněnou směsí a necháme uležet přes noc.
V litinové pánvi krátce opečeme maso po obou stranách
dohněda, necháme trochu vychladnout a pak ho prsty rozdělíme,
rozebereme, a odstraníme tuk a flaksy. Asi třetinu masa dáme na silné
prkénko a dřevěnou paličkou ho všude důkladně potlučeme, tak zpracujeme i další dvě třetiny.
Natlučené maso dáme na nevymaštěný plech a v teplé troubě
při častém obracení sušíme asi 5 až 6 hodin.
Takto připravené
maso můžeme uchovat v mrazáku až tři měsíce. Maso můžeme
použít jako náplň do tacos, enčilád, paprik, tykví a pod. Před použitím do masa vmícháme čerstvé sekané epazote. |