Recepty

Můžete vybírat z 461 receptů zde
Aceite Rojo de Ajo (červený česnekový olej)
Adobo, Escabeche (nálev, marináda na nakládání zeleniny, masa, ryb)
Ah K´ek´en Kalaan (opilé prase)
Ajilimójili (česneková omáčka - majonéza)
Albóndigas de Coco (kokosové karbanátky)
Albóndigas de Pescado (rybí karbanátky)
Albóndigas de San Luís Potosí (knedlíčková polévka ze San Luis, obr.)
Almuerzo de Borracho (opilcova spása)
Anafre Chiapaneco, Xamach, Comal, (mayský tál, obr.)
Anticucho (hovězí srdce na jehle)
Antojitos (chuťovky - základní recept, obr.)
Antojitos de Berenjena (lilkové chuťovky)
Antojitos de Sardinas (sardinkové chlebíčky)
Arroz Blanco (bílá rýže)
Arroz con Mariscos (rýže s dary moře, obr.)
Arroz con Plátanos Fritos (rýže se smaženými banány)
Arroz con Pollo (kuře s rýží)
Arroz Mexicano (mexická rýže), Arroz Chapin (guatemalská rýže)
Arroz Negro (černá rýže)
Arroz Verde (zelená rýže, obr.)
Asado de Cordero (pečená jehněčí kýta)
Asopao Caribe (karibský kotlík)
Atole (kukuřičný nápoj)
Bacalao con Papas (ryba s bramborem)
Baq Ti Xcacau (maso v čokoládě)
Berenjena al Horno de Tayazal (grilovaný lilek, obr.)
Berenjena con Hongos (lilek s houbami)
Berenjena Gratinada (zapečený lilek, obr.)
Bírria (žranice pro větší společnost, připravená v kotlíku, video)
Bistec de Jalisco (biftek - steak z Jalisca)
Blady María (nápoj z tequily a rajské šťávy)
Boch Bol nebo Hierba Acelga (plněné listy mangoldu, skromný horský pokrm, obr.)
Botam Estación de Varios Colores (guatemalská bašta, obr.)
Budín de Pollo (kuřecí kotlík)
Budín de Pollo Dulce (sladký kuřecí kotlík)
Budín de Sardinas (zapečené sardinky)
Budín de Zanahoría (mrkvový dort)
Budín Xochitl (květinový pudink)
Burritos (pečené plněné moučné tortily, obr.)
Cacahuates (pikantní oříšky)
Café de Olla (kafe z teriny)
Café Mexicano (mexická káva), Café Chapin (guatemalská káva)
Calabacitas con Jitomate (cuketa s rajčaty, obr.)
Calabacitas Rancheras (cukety s paprikami, obr.)
Calabaza en Cilantro (salát z tykve se zeleným koriandrem, obr.)
Calabazas Rellenas (plněné tykve, obr.)
Calamares Veracruzanos (kalamáry v červené omáčce s olivami, obr.)
Caldeirada (rybářská bašta)
Caldo de Espárrago con Queso (chřestová polévka)
Caldo Largo (dlouhá polévka)
Caldo Tlalpeňo (polévka z Tlalpanu, obr.)
Calzones (kalhoty)
Camarones al Coco (tygří krevety v kokosu)
Camarones Picantes Campechanos (pikantní krevetky z Campeche)
Cámbaro de Chan Santa Cruz (krabi od Mluvícího kříže)
Carne a la Vinagreta (maso nakyselo)
Carne Asada de Oaxaca (grilované steaky)
Carne Clavetada (pobodané maso, obr.)
Carne de Cerdo Ahumado en Pulque (šunka v pivu)
Carne de Cerdo Michoacana (pečené kotlety s oblohou, obr.)
Carne de Cordero en Col (jehněčí kýta v zelí)
Carne de Puerco Baňado (glazované vepřové)
Carne de Puerco con Chipotle (vepřové pečené s uzenými papričkami)
Carne de Puerco con Piňa (vepřové s ananasem, obr.)
Carne de Ternera con Salsa de Atún (telecí v tuňákové omáčce)
Carne en Parrilla de Zací (grilované maso od studny v Valladolidu, obr.)
Carnitas (masíčka)
Carnitas Bacalar (masíčka, jak je dělají v kraji jezera Bacalar)
Carnitas de Cholula (cholulské maso, obr.)
Cebiche Yucateco (marinovaná ryba, obr.)
Cebollitas Chapin (opečené cibulky po guatemalsku)
Cebollitas en Adobo (marinované cibulky)
Cecina de Yecapixtla (mexická prostěradla, video)
Champurrado Moctezuma (Montezumova čokoláda), Chocolate, Tejate, obr.
Chicharrón con Crema (pražené kůže se smetanou, video)
Chicharrón en Salsa Jitomate (vepřové kůže v červené omáčce, obr., video)
Chilaquiles Bravos (hrdé čilakiles)
Chilaquiles Iniciados (pokrm ze zbylých tortil - základní recept)
Chilayo (vepřové v zelenině)
Chile con Carne (americké Chili con Carne nebo Carne con Chile, paprika s masem - praděd gulášů, obr.)
Chile con Carne Var. 2 y 3 (paprika s masem var. 2 a 3, obr.)
Chile con Frijol Blanco (kuřecí chile s bílými fazolemi)
Chile con Frijol Negro y Naranja (pomerančové chile z černých fazolí)
Chile con Queso (paprika se sýrem jako fondue, obr.)
Chile con Queso Seco (chuťovky se sýrem a paprikou)
Chile Relleno de Papa y Aguacate (papriky plněné bramborami a avokádem)
Chile Verde (zelené papriky)
Chiles Adobados (nakládané papriky - polotovar pro naplnění)
Chiles Capones Cocidos (velké papriky vařené)
Chiles Capones con Huevos (velké papriky s vejci)
Chiles Capones Rellenos (plněné velké papriky, obr.)
Chiles Rellenos con Frijol (papriky plněné fazolemi se sardinkami)
Chiles Rellenos con Queso (papriky plněné sýrem, obr.)
Chiles Rellenos de Comalcalco (plněné papriky z Comalcalca)
Chiles Rellenos de Sian Ka´an (papriky ze Sian Ka´an)
Chiles Rellenos de Sololá (plněné papriky ze Sololá)
Chiles Rellenos de Ti-Ho (plněné papriky z Méridy, obr.)
Chiles Rellenos en Escabeche (plněné papriky v marinádě Adobo)
Chilmole - Recado Negro (černé mole, obr.)
Chilorio (vepřové s paprikami, obr.)
Chilpachole de Atún (tuňáková polévka)
Chiltamales (papriky plněné kukuřicí)
Chimichangas (smažené plněné moučné tortily)
Chirmol (červená omáčka - Guatemala, obr.)
Chistara, Longaniza (klobáska, obr.)
Chochoyotes (kukuřičné knedlíčky, obr.)
Chocolomo (yukatánská bašta z různého masa)
Chorizo (klobáska, obr.)
Chuletas Bolsa Rica (plněná kotleta Bohatá kapsa)
Chuletas de Cordero a la Mascarada (jehněčí kotlety ´maškaráda´)
Chupacabra (čupakavra, obr.)
Churrasco Chapin (guatemalské taco z pánve, obr., video)
Churros (mexické kobližky s čokoládovou polevou, obr.)
Churros de Plátano (banány v těstíčku, obr.)
Clemole de Olla (polévkový hrnec, obr.)
Cochinita Pibil (vepřové v papilotě, obr., video), Pollo Pibil (kuře v papilotě)
Cochinito al Horno (vepřová kýta na rožni)
Coco Kahlúa (kokosová zmrzlina s kahlúou)
Coctel de Aguacate (avokádový koktejl)
Coctel de Camarón (krevetový koktejl teplý, obr.)
Col con Garbanzo (bílé zelí s cizrnou)
Col Lombarda (červené zelí)
Col Rellena de Ostras (zelí plněné ústřicemi)
Colache (míchaná zelenina)
Conejo o Tochtli a la Finca (králík v bohaté omáčce, obr.)
Corona de Frijol (fazolový věnec)
Corundas (taštičky kukuřičného těsta, obr.)
Crepas (krepy, omeletky)
Crepas de Flor de Calabaza al Ajillo con Rajas de Pollo (krepy s květy tykve a proužky česnekového kuřete)
Croquetas de Verdura (zeleninový špíz)
Cuadrifolio (masový čtyřlístek na grilu)
Cuete Mechado (protýkaná hovězí pečeně, obr.)
Ejotes a la Crema (fazolky se smetanou)
Ejotes en Salsa Amarillo (zelené fazolky ve žluté omáčce)
El Pepito (Pepíček)
El Pulpo Valisoletano (valladolidské chobotničky, obr.)
El Zopilote Mojado (opilý sup)
Elotes (pečené kukuřičné klasy (obr.)
Empanadas de Sardinas (sardinkové paštičky)
Encamizadas (tortilly s volským okem)
Enchiladas - základní recept, obr.
Enchiladas de Carne de Res Enrolladas (rolované hovězí enčilády, obr.)
Enchiladas de Jocoque (enčilády s kysanou smetanou)
Enchiladas de Pollo Xicotencatl (plněné tortily, obr.)
Enchiladas de Puerco Dobladas (překládané vepřové enčilády, obr.)
Enchiladas Sincronizadas (stohované enčilády, obr.)
Ensalada Ah Tzun Vuj (salátová mísa Cumbuch, celkový recept)
Ensalada Ah Tzun Vuj Amarilla (salát Cumbuch zlatý)
Ensalada Ah Tzun Vuj Azul (salát Cumbuch modrý)
Ensalada Ah Tzun Vuj Blanca (salát Cumbuch bílý)
Ensalada Ah Tzun Vuj Colorada (salát Cumbuch červený)
Ensalada Ah Tzun Vuj Dulce (salát Cumbuch sladký, obr.)
Ensalada Ah Tzun Vuj Fresca (salát Cumbuch čerstvý)
Ensalada Ah Tzun Vuj Morena (salát Cumbuch tmavé pleti)
Ensalada Ah Tzun Vuj Negra (salát Cumbuch černý)
Ensalada Ah Tzun Vuj Verde (salát Cumbuch zelený)
Ensalada Cesar (salát podle Cesara Cardiniho, obr.)
Ensalada de Arroz (rýžový salát)
Ensalada de Atún con Aderezo de Aguacate (salát z tuňáka s avokádem, obr.)
Ensalada de Col de Bruselas (jarmuzový salát)
Ensalada de Coliflor (květákový salát)
Ensalada de Espinacas (špenátový salát)
Ensalada de Fideo (nudlový salát)
Ensalada de Frijoles (fazolový salát)
Ensalada de Frijoles con Aguacate (fazolový salát s avokádem)
Ensalada de Frutas (ovocný salát)
Ensalada de Garbanzo (cizrnový salát)
Ensalada de Guisante (hráškový salát)
Ensalada de Naranja (pomerančový salát, obr.)
Ensalada de Nochebuena (vánoční salát, obr.)
Ensalada de Toronja (salát z grapefruitů, obr.)
Ensalada de Toronja con Pollo (kuřecí salát s grapefruitem, obr.)
Ensalada Mixta Con Aderezo de Aguacate (salát se zálivkou z avokáda, obr.)
Ensalada Oaxaqueña (oaxacký salát, obr.)
Ensalada Tricolor (tříbarevný salát)
Escabeche Mezquite Morita
Escalopín Clavadizo (Yukatánský ježek)
Exquites (kukuřičná zrna v pivu)
Extracto de Vanilla (vanilkový extrakt)
Fajitas de Fiesta (slavnostní minutky, obr.), Směs koření na Fajitas
Filete de Res Frito (smažené plátky svíčkové)
Flan de Manzana (vaječná sedlina s jablky, obr.)
Flan Sencillo (vaječná sedlina, obr.)
Flor de Jamaica (nápoj z květů ibišku, obr.)
Frijoles Blancos (bílé fazole)
Frijoles Borrachos (opilé fazole)
Frijoles Compuestos (fazole s cibulí, česnekem a paprikou, obr.)
Frijoles de la Charra (vesnické fazole)
Frijoles Maneados (krémové fazole se sýrem, obr.)
Frijoles Refritos, Frijoles Volteados (pečené fazole, obr.)
Frijoles Veracruzanos (černé fazole z Vera Cruz, obr.)
Gazpacho (studená polévka gaspačo)
Gazpacho de Jitomate (gaspačo z rajčat)
Guacamole (pasta z avokáda, obr., video)
Guajolote Sazonado Frío (studený naložený krocan)
Guisante en Salsa de Almendras (hrášek v mandlové omáčce)
Habanicos de Puerco (vepřové vějířky)
Habichuela con Coco y Arroz (černé fazole s rýží v kokosovém mléce)
Higadito Asado (zapečená jatýrka)
Higaditos de Fandango (sváteční kuře, obr.)
Hilachas (hovězí třepení)
Hojaldre (pečivo z listového těsta)
Horchata (rýžový nápoj)
Huevos de Albaňil (zedníkovy vejce)
Huevos en Salsa Rojo (vejce v červené omáčce)
Huevos Rancheros (rančerská vejce)
Huevos Revueltos (míchaná vejce, obr.), Huevos Revueltos con Tocino (se slaninou)
Huevos Revueltos con Cazahuates (vejce s hlívou ústřičnou)
Huevos Revueltos Motuleňos (míchaná vejce na slanině s banánem, obr.)
Iximil Maskab Kum (mayský kukuřičný kotlík, obr.)
Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Jak rehydratovat papričky, obr., video
Judías con Limón (citronové fazolky)
Kahlúa Azteca (nápoj z tequily a kávového likéru)
Kutbil-Ik, Salsa Tamulada (nejpálivější omáčka, obr.)
Lengua Enjitomatada (jazyk v omáčce jitomate, obr.)
Licuado (ovocný nápoj)
Liebre en Pulque (zajíc v pivě)
Lomitos de Puerco en Pulque (vepřové plátky v pivě)
Lomo con Chiles Cuaresmeňos Rojos (vepřové s paprikovou smetanovou omáčkou)
Lomo de Cerdo de Toronja (vepřové v grapefruitové šťávě)
Lomo de Cerdo en Cerveza (vepřové v pivě, obr.)
Lomo de Cerdo Mechado con Chipotles y Ciruelas (vepřová panenka plněná papričkami chipotle a sušenými švestkami)
Lonchas de Carne de Res (hovězí plátky jako minutka)
Macarrón con Chorizo (makaróny s klobáskou chorizo, obr.)
Machaca (sušené hovězí)
Maíz con Cilantro (kukuřičky s cilantrem, obr.)
Manchamantel (kuře s ovocem a zeleninou, obr.)
Margarita (nápoj z tequily a limonku se solí, obr.)
Mariscos con Limón (mušle s limonkem)
Masa para Tamales (těsto kukuřičné pro tamales, obr.)
Michelada (michelské ochucené pivo z Guatemaly, video)
Minguichi (polévka s kukuřičnými zrny, paprikou a sýrem, obr.)
Mixiote (kuře pečené pod pokličkou)
Mochomos (pražené vepřové)
Mojarra al Mojo de Ajo (okounek v česnekové omáčce, obr.)
Mojito (nápoj z rumu s mátou), Jarabe (cukrový syrup)
Molcajete (omáčka molkachete, obr.), Salsa Casera (domácí omáčka)
Mole Amarillo (žluté mole s kuřecím masem, obr.)
Mole Amarillo Var. 2 (žluté mole, var. 2. - omáčka)
Mole Coloradito (červené mole s vepřovým masem)
Mole de Guajolote (krocaní mole, obr.)
Mole Moreno (mole tmavé pleti, obr.)
Mole Rojo (červené mole - omáčka, obr.)
Mole Verde (zelené mole, obr.)
Molletes (tousty s fazolemi, obr.)
Mondongo Kabic (yukatánská dršťkovka)
Nachos (kousky horkých křupavých tortill)
Nachos de Chicharrón (chuťovky z vepřových kůží, obr.)
Olla de Chuletas Empanadas (kotlík obalovaných kotlet)
Olla de Pollo con Hongos (kuřecí kotlík s houbami)
Olla de Pollo en Cebolla (kuřecí kotlík s cibulí)
Olla de Puerco Aromatizado (kotlík voňavého vepřového)
Olla Mexicana (mexický hrnec, obr.)
Ostras Veracruzanas (ústřice z Veracruz)
Pajarito de Cancún (ptáčky z Cancúnu)
Pambacitos Compuestos (chuťovky z banketek)
Pan Tostado con Ajo (toustový chléb s česnekem)
Pánuchos (předkrmové tortilly s krocaním masem a fazolemi, obr.)
Pánuchos de Pescado (rybí chuťovky)
Papadzules (předkrmové tortilly s vejci natvrdo, obr.)
Papas con Rajas (mexické brambory, obr.)
Papitas al Ajo (nové brambory s česnekem, obr.)
Pastel de Elote (kukuřičný chléb, obr.)
Pato en Pipián Rojo de Ajonjolí (kachna v červené sesamové omáčce)
Pato Silvestre (divoká kachna)
Pavo al Horno (pečený krocan s nádivkou)
Pechugas con Rajas (drůbeží prsa s proužky paprik)
Pechugas con Tocino (kuře ve slanině)
Pechugas de Pollo de Hteklum (smažená drůbeží prsa ze Zinacantanu)
Pepián de Pollo (kuře v červené oříškové omáčce)
Perla Tapatía (drink)
Pescado Almendrado (ryba v mandlích)
Pescado con Hígados de Pollo (ryba s drůbežími játry)
Pescado de Campeche (smažená ryba z Campeche)
Pescado Empanado (smažená ryba obalovaná)
Pescado en Escabeche (nakládaná ryba, obr.)
Pescado en Salsa de Alcaparras (ryba v kaparové omáčce)
Pescado en Salsa de Avellanas (ryba v lískové omáčce)
Pescado en Salsa de Naranjas (ryba v pomerančové omáčce, obr.)
Pescado en Salsa Rojo (ryba v červené omáčce)
Pescado Frito de Cancún (smažená ryba z Cancúnu)
Pescado Pibil (rybí kotlík)
Pescado Relleno (plněná ryba)
Pescado Tikin-Xik (grilovaná ryba v marinádě Tikin-Xik, obr.)
Pescado Veracruzano (ryba v pálivé omáčce, obr.)
Pescado Yucateco (pálivá ryba z Yucatánu, obr.)
Petroleo (nápoj z tequily a polévkového koření)
Piña Gengibre (ananasovo-zázvorový punč)
Picadillo con Salsa de Ciruela Pasa (sekaná ve švestkové omáčce)
Picado de Rabano (ředkvičkový salát)
Pico de Gallo (guatemalská a mexická omáčka, obr., video), Pico de Gallo Salvadoreño
Pierna Norteňa de Tamaulipas (severomexická kuřecí stehna)
Pipián Rojo (omáčka z pražených semínek červená)
Pipián Verde (omáčka z pražených semínek zelená)
Pizatl en Chiltextli (vepřové na paprice)
Plátanos Flameados con Ron (banány flambované rumem, obr.), Plátanos al Horno (pečené banány)
Poc Chuc (yucatánská specialita z vepřového masa, obr.)
Poleva na Churros z kastilské horké čokolády
Poleva na Churros z mexické horké čokolády
Poleva na Churros z pomerančové čokolády
Poleva na Churros ze španělské čokolády
Pollo a la Naranja (kuře v pomerančích)
Pollo Atlixquense (marinovaná grilovaná kuřecí prsa)
Pollo Borracho (opilé kuře)
Pollo Chiapaneco (kuře ze San Cristóbal)
Pollo de la Plaza (kuře, jak se dělá na ulici, obr.)
Pollo en Chile Ancho con Naranja (kuře v pomerančovo-paprikové omáčce)
Pollo en Chile Pasilla o Guajillo (kuře s paprikou pasilla nebo guajillo)
Pollo en Coco (kuře v kokosové omáčce)
Pollo en Cuňete (kuře v kotlíku, obr.)
Pollo en Escabeche (marinované kuře, obr.)
Pollo en Huerto (kuře v zahradě, obr.)
Pollo en Jocom (kuře v zelené omáčce)
Pollo en Nogada (kuře v ořeší)
Pollo Guisado (kuřecí kotlík)
Pollo Mayab (Mayské kuře, obr.)
Pollo Sonorano Asado (smažené kuře ze Sonory)
Pollo Ticuleňo (kuře z městečka Ticul, obr.)
Pozole (mexická polévka pozole, obr.)
Ppulezahil Xelob-u-baq (očazené vepřové s čokoládou)
Puchero de Chile Pasilla y Ancho (vepřový kotlík s papričkami, obr.)
Puchero de Garbanzo (cizrnový hrnec, obr.)
Pupusas (plněné kukuřičné placky, obr., video), Salsa Chismol
Qan-Maskabil Thul (yukatánský zlatý králík)
Quesadillas (tortily se sýrovou náplní, obr.)
Queso Adobado (nakládaný sýr)
Queso al Horno (grilovaný sýr)
Queso Fundido con Hongos y Rajas de Poblano y Chistara (misky zapečeného sýra s houbami, proužky paprik a klobáskou, obr.)
Rabadilla y Huevera (slepičí ovar s vejci)
Rabo de Mestiza (ztracené vejce ´Mesticův ocas´, obr.)
Rabo de Zorra (ztracená vejce ´liščí ocas´)
Rajas con Crema (proužky paprik se smetanou)
Recado Rojo (pasta z achiote, obr.)
Rellenito - Mofongo (pečený banán plněný fazolemi)
Relleno de Carne Picada (náplň z mletého masa)
Relleno de Pollo (náplň z kuřecího masa)
Relleno de Queso (sýrová náplň)
Relleno para Antojitos de Carne (náplň pro antojitos masová, obr.)
Relleno para Antojitos de Chile (náplň pro antojitos papriková, obr.)
Relleno para Antojitos de Chorizo (náplň pro antojitos klobásová, obr.)
Relleno para Antojitos de Frijol (náplň pro antojitos fazolová, obr.)
Relleno Picadillo de Carne de Res (náplň z mletého hovězího masa)
Relleno Picadillo de Puerco (náplň z mletého vepřového masa)
Rompope de Almendras (vaječný pohár)
Ropa Vieja (staré hadry)
Rosca de Reyes (tříkrálový chléb)
Sabanita Azteca - Carne a la Plancha (aztécké zažehlené maso, obr.)
Salbutes (předkrmové tortilly s krocaním masem, obr.)
Salpicón de Carne de Lengua (salpikón z jazyka)
Salpicón de Chile Habanero (salsa z papriček habanero)
Salsa Aguada (řídká omáčka)
Salsa Amarilla (žlutá omáčka)
Salsa Borracha (opilá omáčka)
Salsa Campechana (omáčka z Campeche, obr.)
Salsa Caribe (karibská omáčka)
Salsa Chile Atitlán (omáčka od jezera Atitlán, obr.)
Salsa Chipotle (omáčka z uzených papriček chipotle, obr.)
Salsa Coloradita (načervenalá omáčka)
Salsa Crema de Queso (sýrová omáčka guatemalská, obr.)
Salsa Cruda (čerstvá omáčka obyčejná, obr.)
Salsa de Aceitunas (olivová omáčka)
Salsa de Almendras (mandlová omáčka)
Salsa de Cebolla (cibulová omáčka)
Salsa de Cebolla Roja (omáčka z červené cibule, obr.)
Salsa de Chile Guaque (omáčka z paprik guaque)
Salsa de Chile Pasilla (omáčka pasilla, obr.)
Salsa de Chile Rojo (omáčka z čevených paprik, obr.)
Salsa de Frijol (fazolová omáčka z Guatemaly)
Salsa de Hongos (omáčka z hub)
Salsa de Invierno (zimní omáčka)
Salsa de Maíz Asado (omáčka z kukuřičných zrn, obr.)
Salsa de Menudillos (omáčka z drůbků)
Salsa de Orégano (omáčka z oregana)
Salsa de Piňa Asada en Parrilla (omáčka z grilovaného ananasu)
Salsa de Verano (letní omáčka)
Salsa Enchilada (omáčka na enčilády, obr.)
Salsa Habanero (pálivá mexická omáčka z Yucatánu, obr.)
Salsa Jalapeňo Bravo (omáčka jalapeňo pro chlapy)
Salsa Jitomate (červená omáčka jitomate, obr.)
Salsa Jitomate al Horno (omáčka z pečených rajčat)
Salsa Mocha (očazená omáčka, obr.)
Salsa Piña Chipotle (salsa z ananasu a uzené papričky chipotle)
Salsa Picante (pikantní omáčka, obr.)
Salsa Saba (omáčka saba, obr.)
Salsa Tepozteca (omáčka z Tepoztlanu, obr.)
Salsa Tomato Putumayo (omáčka z rajčat Putumayo)
Salsa Verde (zelená omáčka, obr.)
Salsa Vinagreta (octová omáčka)
Salsa Xcat-ic (omáčka z paprik xcat-ic)
Salsa Xni Pek (pálivá yukatánská omáčka Xni pek, obr.)
Sangría (osvěžující nápoj z vína)
Sangrita (nealkoholický pálivý nápoj k tequile)
Secas de Maíz Dulce (sušená kukuřičná zrna)
Segueza (králík v kukuřici)
Sincronizadas (stohované moučné tortilly s fazolemi a mole)
Sofrito (hrnec opečeného masa)
Sopa Azteca (aztécká polévka)
Sopa Cuauhtémoc (polévka Cuauhtémoc)
Sopa de Ajos (česneková polévka)
Sopa de Albóndigas de Pollo y Papa (kuřecí polévka s knedlíčky)
Sopa de Col (zelná polévka)
Sopa de Coq-ic con Yerba Buena (polévka z paprik coq-ic s mátou)
Sopa de Elote (polévka z bílé kukuřice)
Sopa de Fideo (nudlová polévka, obr.)
Sopa de Frijol Tarascana (fazolová polévka taraskánská)
Sopa de Frijoles (fazolová polévka, obr.)
Sopa de Huitlacoche (černá houbová polévka Huitlacoche, obr.)
Sopa de Lentejas con Plátano (čočková polévka s banánem)
Sopa de Lima (citrónová polévka, obr.)
Sopa de Maíz (kukuřičná polévka)
Sopa de Pescado (rybí polévka), Sopa de Camarón (polévka z darů moře, obr.)
Sopa de Puerro (pórková polévka)
Sopa de Sesos y Alcachofa (mozečková polévka s artyčoky)
Sopa Seca de Arroz con Chiles (zapečená rýže s paprikami)
Sopa Seca de Arroz con Huevos (rýže s vejci)
Sopa Seca de Arroz Negro (černá rýže)
Sopa Seca de Picatoste (chlebová suchá polévka)
Sopa Tabasqueňa (polévka z Tabasca)
Sopa Verde (zelená polévka)
Sopaipillas (smažený chléb)
Taco de Lechuga (taco z hlávkového salátu, obr.)
Taco Mexicano (mexické kuřecí taco z pánve, obr., video)
Tacos (sendviče z tortil, obr., video)
Tamales (plněné kukuřičné listeny, obr., video)
Tarta de Queso con Limón y Gengibre Adobado (sýrový koláč s limonky a zázvorem)
Tatemado (vepřový kotlík)
Taxcalate - nápoj, obr.
Té Mezquite (čaj mesquite)
Tepache (ananasový nápoj), Tepache Maduro (zralý nápoj)
Tequila Madrugada (Tequila Sunrise, tequila pozdě k ránu)
Timbales Calientes (vaječný špalek horký)
Timbales Fríos (vaječný špalek studený)
Tinga Charra (vepřové a hovězí s papričkami chipotle, obr.)
Tinga Chiapaneca (vepřové s ovocem a zeleninou z Chiapas)
Tinga de Lengua (uzený jazyk s klobáskou)
Tinga de Puebla (mišmaš z kuřete a brambor se sardinkou)
Tlacoyos de Frijol (tortily s fazolemi)
Tochtli Tolteco (toltécký králík)
Tocxel (fazolové karbanátky)
Topopo (salát topopo, obr.)
Torta de Chocolate (čokoládový dort)
Torta de Elote (kukuřičná buchta)
Tortas (mexické chlebíčky)
Tortas de Calabaza (tykvové placky)
Tortillas (tortilly, obr., video)
Tortillas de Harina (moučné tortily, obr., video), Hueiltexcalli
Tortillas de Maíz (originální recept na kukuřičné tortily, obr., video)
Tortillas de Masa con Huevo (vaječné tortily)
Tortitas de Papa (mexické bramboráčky)
Tortitas de Plátano (banánové smaženky, obr.)
Tostadas de Frijol con Pollo (tortilové tousty s fazolemi a kuřetem, obr.)
Tostadas de Guacamole (tortilové tousty s avokádem, obr.)
Tostadas de Papa con Chorizo (tortilové tousty s bramborem a klobásou, obr.)
Tostadas de Papa con Sardina (tortilové tousty s bramborem a sardinkou, obr.)
Uchepos (kukuřičné taštičky, obr.)
Verduras Rebozadas (zelenina v těstíčku, obr., video)
Xcat-Ic Relleno de Cazón (paprika plněná máčkou)
Xolostle (mísa kuřete v polévce)
Xuchito (kukuřičný knedlík)
Zikil Pak (omáčka z opražených tykvových semínek, obr.)

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |